NO | EN

Nå åpner julebyen

Det blir massevis av aktiviteter og arrangementer i byen fremover, blant annet pariserhjul, skøytebane, julemarked, juleverksted, utekino og masse mer. Her er en oversikt.

I disse dager forvandles Tromsø til Julebyen Tromsø med lys og julestemning. Gjett om vi gleder oss! På torsdag 17. november klokka 17 inviteres alle til den store åpningen av Julebyen. Det blir folkefest på Prostneset med julemusikk, mat og underholdning. Og pariserhjulet snurrer i gang. 

Inkluderende juleby og gratis arrangementer

Shilan Ghadani i Tromsø Sentrum forteller at de er i godt i rute, og gleder seg til alt som skal skje fremover. 

– Vi vil skape en inkluderende juleby der alle er velkommen, uansett alder og sosial status. Her skal alle kunne finne aktiviteter og arrangementer som de har lyst til å delta på, og veldig mange av arrangementene koster ingenting, sier Shilan. 

Følg med på oversikten over arrangementer her. Flere aktiviteter legges inn fortløpende.

25 meter lang skøytebane

Shilan forteller at de mest populære arrangementene fra i fjor, gjentas i år igjen. Det blir julemarked på Stortorget, Havneterminalen og i Rødbanken. Det blir kinovisninger både utendørs og innendørs, og fjøsnissen vil dukke opp på julegrantenningen. 

GRATIS IS: I år får vi skøytebane med kjøleelement, sånn at vi er sikret is uansett vær. Isen vil være åpen helt frem til 1. mars.

Julebyen har også fått tommel opp for en stor skøytebane foran Prostneset. En 25 meter lang skøytebane med kjøleelement er bestilt, og er på vei fra Sverige. Den vil ikke være væravhengig, og vil være åpen helt frem til 1. mars. Skøytebanen er finansiert av Samfunnsløftet til Sparebank 1 Nord-Norge. 

– Dette er vi veldig glad for å ha fått til! Skøytebanen vil være åpen for alle, og gratis å bruke. Om lag og foreninger ønsker å ha trening her, kan de gjerne det, sier Ghadani.

Pariserhjulet snurrer til nyttår 

Julebyen Tromsø er fortsatt et ganske nytt konsept, og Shilan sier tar med seg lærdom underveis, og tar gjerne imot tilbakemeldinger. For eksempel fungerte billett-løsningen til pariserhjulet ikke optimalt i fjor. I år blir det mulig å kjøpe fysiske billetter hos Magic Ice i Havneterminalen, i tillegg til digitale billetter på nett. 

– Mange var også lei seg for at pariserhjulet pakket sammen før jul i fjor, så i år blir det stående helt til nyttårsaften, forteller Shilan. 

Oppfordrer til deling

En annen tilbakemelding Julebyen fikk i fjor, var at arrangementene ikke var synlig nok i forkant. Shilan forteller at arrangementene, i år som i fjor, blir lagt inn fortløpende i kalenderen på Julebyen sin nettside.

I tillegg vil arrangementene i år også legges ut som events på Julebyen sin Facebook-side. Shilan oppfordrer alle til å dele. 

– Del det som skjer med venner og familie fremover. Trykk «skal» på events på Facebook, del eventene, meld dere på og møt opp, oppfordrer hun og fortsetter: 

– Dette er en perfekt anledning til å ta med familie, kolleger og venner ut for å oppleve noe sammen. I Julebyen vil det finnes et bredt spekter av hva man kan gjøre, og med hvem. Her er det noe for absolutt alle, sier hun, og nevner alt fra fem-retters lutefisk-bonanza på Hildr til juleverksted i Domkirka. 

– Hva gleder du deg mest til? 

– Jeg gleder meg til veldig mye! Og aller mest til klokka fem på torsdag, når vi skal snurre i gang pariserhjulet, se på de vakre lysene og ønske alle sammen velkommen til Julebyen.

JULEMARKED: I år som tidligere år vil det bli flere julemarkeder, blant annet på Stortorget, Havneterminalen og Rødbanken. Her fra Vervet i fjor.

Her er en oversikt over noe av det som skjer i Julebyen Tromsø fremover. 

Vi oppdaterer hele tiden vår aktivitetskalender med nye arrangementer, så følg med her.

17. november klokka 17.00: Åpning av julebyen

Alle sammen ønskes velkommen til en folkefest på Prostneset. Pariserhjulet snurrer i gang, og det vil bli mat, julemusikk og underholdning.

17. november til 31. desember: Julemarked på Stortorget

Velkommen til julemarked på Stortorget hver dag fra 17. november til 31. desember. Det vil være mange forskjellige utstillere i løpet av perioden, så her kan det være verd å ta turen innom flere ganger når du leter etter julegaver, noe godt å spise eller bare noe flott til deg selv.

Åpningstider: Mandag til fredag 16-20 | Lørdag og søndag 12-18 | Egne åpningstider for jul og nyttår. 

18. og 19. november: Julemarked i Rødbanken 

Tromsø Husflidslag ønsker velkommen til julemarked i Rødbanken. Her selges det handarbeid i ordentlig kvalitet (vevd, strikket, sydd, tovet, skinnsøm), lefser, flatbrød, julebakst, marmelade og andre delikatesser. Velkommen til en hyggelig førjulshandel!

19. november kl. 17.00: Gratis utekino på Vervet: Tre nøtter til Askepott (2021)

Arrangementet er gratis. TIFF er arrangør. 

21. november til 4. desember: Julemarked på Havneterminalen Prostneset 

25 boder med håndverk, design, kunst, gjenbruk og gaveprodukter. 

Åpningstider: Mandag til lørdag 11-18 | Søndag 12-17 

27. november: Julegrantenning

Tradisjonen tro så blir det tenning av julegrana på Stortorget første søndag i advent. Mellom klokken 14 og 15 blir det mye julekos for store og små. Det blir musikk, mat, drikke og god stemning – og kanskje kommer fjøsnissen? Ta med venner og familie for en hyggelig dag i sentrum! 

1. desember kl 20.30: Filmvisning på Verdensteateret: Die Hard 

Velkommen til filmvisning av juleklassikeren Die Hard på Verdensteateret. Inngang inkluderer også matservering, så her er det bare å skynde seg å skaffe en billett.

Kjøp billetter her >>

3. og 4. desember: Julehelg på Hundbergan gård 

Julestemning på gården. Her får du møte store og små dyr. Det blir mulighet for runderidning – og julenissen kommer. I kafeen kan du kjøpe grøt, pølser, vafler og kaker. Billetter kjøpes på forhånd. Puljevis innslipp og tidsbestemte billetter. 

Les mer og kjøp billetter her.

10. desember kl. 12.00: Gratis filmvisning på Verdensteateret: Hjemme Alene 

Varm opp til jul med tidenes juleklassiker i flotte lokaler. Og best av alt – det er gratis! Første jente eller gutt, mann eller dame til mølla.

Husk at vi hele tiden oppdaterer vår aktivitetskalender med nye arrangementer, så følg med her.